Nepal

Update Zondag 20 september 2015

Een paar weken geleden is de moesson in Nepal begonnen en dit heeft er voor gezorgd dat er hevige overstromingen zijn die de waardevolle noodtentenkampen hebben weggespoeld. Kinderen zijn meegesleurd en verdronken.... Veel mensen hebben nu echt helemaal niets meer. Het is verdrietig. Het haalt het nieuws in Nederland niet meer, maar naast de overstromingen hebben de mensen in Nepal ook elke dag nog te maken met hevige naschokken met een waarde van soms wel 5,5 op de schaal van richter. Hulp is uiterst gewenst en wij zijn blij dat wij dankzij jullie donaties bij kunnen dragen aan de strijd om te overleven, de levenskwaliteit en de wederopbouw in Nepal. Grote dank!

Precies over drie weken komen wij aan in Nepal en begint ons avontuur in samenwerking met een lokale organisatie die ons gaat helpen bij het aanschaffen van de op dat moment gewenste goederen, de distributie van de goederen en het uitdelen van de spullen die wij hebben meegenomen en de goederen die wij ter plekke aanschaffen. Hoogstwaarschijnlijk gaan wij met hen naar verschillende bergdorpen, waar nauwelijks tot geen hulp is geweest, om goederen te brengen. Zo zullen wij ook een school bezoek die totaal verwoest is en die met groot plezier de Engelse prentenboeken in ontvangst zal nemen.
De tussenstand van de inzameling is op dit moment: NepalChildren-709159-2Update dinsdag 1 september 2015
Het is fantastisch. Jullie zijn fantastisch! Ongelooflijk wat een mooie en gulle donaties wij van jullie krijgen. Engelse prentenboeken, winterkleding voor de kinderen en financiële donaties. Grote dank.
De tussenstand is nu:

400 euro + 735 van Basisschool De Kronenburgh = 1135 euro
21 Engelse prentenboeken
40 kilo winterkleding voor kinderen
20 kilo extra kosteloos mee vervoeren

Vandaag was Reiskracht.nl uitgenodigd door een basisschool in Rijswijk om een cheque aan te nemen voor de kinderen in Nepal. De leerlingen van basisschool De Kronenburgh hebben voor de zomervakantie een flink bedrag ingezameld en geven dit graag aan ons mee! Onze monden vielen open toen we het bedrag zagen, namelijk 735 euro. Daar kunnen wij 2205 kilo rijst, linzen, noedels, suiker en zout van kopen en schenken aan de bevolking in Nepal.

Dank jullie wel voor jullie vertrouwen in ons en jullie overweldigende donaties!

Namaste!
collage_20150901213235930_20150901213316544


Update zaterdag 30 augustus 2015
Wauw! Jullie zijn geweldig! De donaties blijven binnenkomen voor de kinderen in Nepal. Fantastisch. De tussenstand van onze inzameling op dit moment is:

365 euro
21 Engelse prentenboeken
twee puzzels
40 kilo (winter) kleding voor kinderen

Zelfs de 'kleintjes' helpen mee en geven ons spullen mee voor de kinderen in Nepal! Namasté.
Julian en Jenya

Update donderdag 20 augustus 2015 - MEER DAN GENOEG KLEDING
Wat een overweldigende en lieve reacties krijgen wij op ons initiatief! Echt fantastisch. Dank jullie wel. Vanwege de grote hoeveelheid kinderkleding die wij aangeboden kregen, hebben wij met ruim 40 kilo voldoende om mee te nemen. Engelse prentenboeken en financiële donaties kunnen wij nog goed gebruiken.

Tussenstand Nepal augustus 1Wij gaan naar Nepal en nemen mee....
Op zaterdag 25 april 2015 werd de Kathmandu-vallei in Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich op 77 kilometer van de dichtbevolkte hoofdstad Kathmandu. Gebouwen zijn ingestort, duizenden mensen zijn omgekomen en naar verwachting zijn er tienduizenden mensen verwond. Op 12 mei werd Nepal opnieuw door een aardbeving getroffen. Bij de aardbevingen zijn minstens 7.557 mensen omgekomen en meer dan 14.123 mensen gewond geraakt.Ruim 1,5 miljoen kinderen kunnen door de zware aardbevingen in Nepal niet meer naar school. De verwoesting is enorm. Voor kinderen is het heel belangrijk om zo gauw mogelijk weer te kunnen leren en spelen. School biedt kinderen structuur, een veilige plek en is een ontmoetingsplaats.

Voor 15 euro per maand kan een kind in Nepal naar school

en kan het eten en drinken


Na een flinke overweging hebben wij besloten toch naar Nepal af te reizen zoals wij in maart 2015 gepland hebben. Na contact met de lokale bevolking blijkt dat zij blij zijn met de toeristen die alsnog het land bezoeken, want wegblijvende toeristen zou een derde ramp betekenen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Nepal. Waar wij met uiterste zorg voor willen en zullen waken is dat wij in situaties komen waarin wij een ramptoerist zouden worden of waarin wij de lokale bevolking tot last zijn.

Het afreizen naar een land en haar bevolking dat zo zwaar getroffen is door de kracht van de natuur laat ons niet ongeroerd. Vanuit ons hart willen wij bijdragen aan de wederopbouw van dit mooie en krachtige land.


Wij gaan naar Nepal en nemen mee...

jullie donaties!

Het doel wat wij nastreven is om een mooi geldbedrag, winterkleding voor kinderen en Engelse prentenboeken bij elkaar te verzamelen door vrienden, familie en collega's te benaderen. Kleine en grote bijdrages zullen het geldbedrag vormen. In overleg met het project zullen wij van de donaties voorwerpen en/of andere benodigdheden aanschaffen die nodig zijn voor de wederopbouw. De winterkleding en Engelse prentenboeken zullen wij aan de kinderen overhandigen. Momenteel zijn wij in gesprek met een lokaal project die als doel heeft (wees)kinderen op te vangen en/of naar school te laten gaan. Daarnaast bieden zij ondersteuning aan de dorpen die moeilijk bereikbaar zijn en waar de hulp, na de aardbeving, nog steeds niet optimaal is.

Help jij ook mee?


Wij zijn op zoek naar (tweedehands) winterkleding voor kinderen en Engelse prentenboeken. Op bol.com hebben wij een lijstje gemaakt waar je voor een paar euro een prentenboek aan kunt schaffen en aan ons mee kunt geven voor de kinderen in Nepal. Stuur ons een berichtje voor ons adres.

Heb je geen winterkleding of Engelse prentenboeken? Maar wil jij ook bijdragen aan de wederopbouw van Nepal en ons de kans geven dit tot een succes te maken? Dan kan je onder vermelding van jouw naam en 'Nepal' een bedrag overmaken naar de volgende rekening: NL31 INGB 0002 4051 59 o.n.v J. Krul en/of J. van Waasdijk

Wij zullen er zorg voor dragen dat jouw donatie een goede bestemming krijgt. Je kunt ons volgen via verschillende social media en uiteraard zullen de nieuwste ontwikkelingen ook op deze website te lezen zijn.Ons initiatief wordt ook ondersteund door:

11874873_873649732719257_1367120109_o


Webcare team
"Turkish Airlines heeft de afgelopen maanden ook haar steentje bijgedragen aan de wederopbouw van Nepal. Zowel ons bedrijf als onze passagiers hebben hieraan meegeholpen. Wij ondersteunen met veel plezier het initiatief van Reiskracht.nl en bieden graag kosteloos 20 kilo extra ruimbagage aan om donatiegoederen mee te nemen voor de kinderen in Nepal!"

Turkish Airlines is een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 288 (passagiers- en vracht-) vliegtuigen naar 277 bestemmingen wereldwijd, waarvan 229 internationale- en 48 binnenlandse bestemmingen. In 2015 werd Turkish Airlines in een enquête van Skytrax voor de vijfde keer gekozen tot ‘Europa’s Beste Vliegtuigmaatschappij’ en voor de zevende keer op rij tot ‘Beste Vliegtuigmaatschappij in Zuid-Europa’.
Webcare team Turkish Airlines

logo_allforkidscompany_zonder_www


Ronald
All for kids company draagt graag bij aan het initiatief van Reiskracht.nl en doneert ruim 150 shirts voor de kinderen in Nepal. "Fijn dat wij op deze manier concreet bij kunnen dragen aan de levenskwaliteit van de Nepaleze kinderen. Wij wensen jullie veel succes in Nepal."

All for kids company bestaat uit Shirtsforkids.nl en Oranjeshirtjes.nl en is opgericht in 2006 door ouders van jonge kinderen die op internet baby- en kinderkleding mistten die leuk, kleurrijk en origineel tegelijk waren, maar ook nog eens betaalbaar!
Ronald All for kids company